Kubesuv med Med lesný medovicový 750 g

 9,01

Porovnať

Popis

 

Kubesuv med Med lesný medovicový 750 g

Je väčšinou zmiešaný med tmavšej farby, pôvodom z rôznych druhov stromov – smreka, jedle, javora, lipy.

Včely ho vytvárajú z tzv. Medové rosy – medovice, ktorú produkujú niektoré vošky. Včely zbierajú sladké kvapôčky medovej rosy na ihličia a listoch.
Lesný alebo tiež medovicový med je svojou chuťou silný a lahodný. Obsahuje veľké množstvo aromatických silíc a minerálnych látok.
Odporúča sa pre ľudí s dlhodobým alebo akútnym ochorením dýchacích ciest, pre nízky obsah bielkovín tiež pre pacientov s ochorením obličiek.

 

 

Predstavujem Vám našu malú rodinnú včelársku farmu, založenú v roku 2002, ktorá sídli v Košiciach-Neředín. Včelstvá máme z veľkej časti umiestnená v zalesnenej krajine Nízkeho Jeseníku. Táto oblasť je pre včelstvá vhodná aj tým, že je pomerne ekologicky čistá. Nie je zaťažená intenzívnej priemyselnou a poľnohospodárskou výrobou. Prevažujú tu lúky, pasienky a lesy.
Kým včelárske zázemie máme v kopcoch, med a ostatné včelie produkty predávame tzv. Z dvora na olomouckej adrese.
S našim medom vyrážame aj na akcie ako sú vianočné trhy v Košiciach, jarmoky pod.
Od začiatku nášho včelárenia sa snažíme zamerať na kvalitu svojho hlavného produktu – medu. Zdôrazňujem slovo kvalitné, pretože medzi medom a “medom” je veľký rozdiel. Ukazuje sa, že zámer bol správny. Ľudia dobrý med cení, informácie si odovzdávajú a záujem o náš med vzrastá. Ponúkame rýdze prírodný produkt, bez akýchkoľvek prísad, med taký, aký ho včely priniesli. Ponúkame med, s ktorým sme čo najšetrnejšie zaobchádzali, aby sme v ňom zachovali všetky biologicky aktívne látky, cenné pre naše zdravie.

 

 

 

 

Snažíme sa o získavanie druhových medov, tj medov, v ktorých prevažuje vôňa určité rastliny, aby ponuka bola pre spotrebiteľov pestrá, aby jedli med rôzne chuti a vôní a aby mali k dispozícii med, ktorý si obľúbili.

Každý rok je iný a nie každý rok sa podarí získať celú paletu druhových medov. S tým sa musíme zmieriť, to je jednoducho dané premenlivosťou prírody.

Avšak, každý rok spĺňa kvalita nášho medu podmienky pre udelenie ochrannej známky “ČESKÝ MED” .
 

Náš med ľahko spoznáte podľa originálnej etikety:

kryštalizácia medu

Každý med skôr alebo neskôr kryštalizuje. Je to jeho normálne vlastností. Ľudia často nesprávne nazývajú tento jav “zcukernatením” a domnievajú sa, že med zkrystalizoval preto, že bol sfalšovaný prídavkom repného cukru. Kvetové medy kryštalizujú rýchlejšie, medovicový pomalšie. Krystal odstránime tým, že med zohrejeme. Ohriatie medu však musí byť šetrné, teplota nesmie presiahnuť 45 ° C, inak sa narušujú termolabilné biologicky aktívne látky. a to je škoda. Vhodné je nahrievať med vo vodnom kúpeli. My zaobchádzame s medom veľmi šetrne a preto nás mrzí, keď naše úsilie skazí konečný spotrebiteľ tým, že med prehreje.
Med a vlhkosť

Každý med obsahuje určité množstvo vody (podľa platnej normy). Nízky obsah vody zaručuje, že med je stabilná, že sa nekazí a nekvasí. Med je ale hydroskopický, tzn. má schopnosť prijímať zo vzduchu vlhkosť. Skladujeme ho vo vlhkej miestnosti v nehermeticky uzavretom pohári, natiahne do seba vlhkosť, percento vody sa zvýši a med zkvasí. Týka sa to síce len hornej vrstvy medu, ale celé balenie je tým už znehodnotené. Preto balíme med do špeciálnych “medových” pohárov so skrutkovacím, dobre tesniacim viečkom a odporúčame skladovať med v suchom prostredí a skrutkovacie viečko riadne doťahovať.
pastovaný med

Je dobré zmieniť sa o tzv. Pastovaní medu. Pastovaný med je med uvedený do konzistencie pasty, tj. Do stavu, že sa dá rozotierať, ale pritom “nesteká z krajca chleba”. Pastovaný med si udržuje svoju pastovitú konzistenciu a ďalej už netuhne, netvrdne. Dosahujeme to tým, že medom po vytočení z plástov miešame (tri až päť dní) a tým dosiahneme, že med skryštalizuje do veľmi jemných kryštálikov. Krustalizace je tým ukončená. Med už ďalej netuhne a zostáva kašovitý. mikrokrystalizací med zmení farbu, už nemá typickú medovú farby, je svetlý, len ľahko žltkastý. Niekomu sa táto farba nepáči, robí to dojem, že v pohári nie je med, ale vyškvarená bravčová masť. Zdanie ale klame. Pastovanie je najšetrnejšie zaobchádzanie s medom. Pastovaný med je biologicky najkvalitnejší.
Čo obsahuje repný cukor a čo náš med?

Obsah repného cukru

Obsah nášho medu

Tento certifikát potvrdzuje, že kvalita nášho medu spĺňa podmienky ochrannej známky “ČESKÝ MED”
(norma Českého zväzu včelárov, ktorá má prísnejšie parametre než norma EU) a garantuje jeho vysokú kvalitu.
vzorka č.1 – medovicový MED

certifikát

 

chemický rozbor

 

Paenibacillus larvae

 

 

vzorka č.2 – Kvetová MED

certifikát

 

chemický rozbor

 

Paenibacillus larvae

 

Odporúča sa pre ľudí s dlhodobým alebo akútnym ochorením dýchacích ciest, pre nízky obsah bielkovín tiež pre pacientov s ochorením obličiek.

 

 

 

 

Shopping cart

close