The Chilli Doctor Pasillo celé 30 g

 1,00

Porovnať

Popis

The Chilli Doctor Pasillo celé 30 g

Vznikajú usušením tmavo zelených papričiek Chilaca. Slovo "Pasillo" je odvodené od španielskeho slova "pasa", čo doslova znamená "malá hrozienka". A hoci je toto chilli všetko, len nie malé, vzhľadovo aj chuťovo má k hrozienkam blízko. Sušené papričky majú tmavo hnedú až čiernu farbu a zvrásnený povrch. V ich sladkej chuti možno, okrem podtónov kakaa a bobuľovín, naozaj rozpoznať tiež hrozienka.

Majú veľmi miernu a príjemnú pálivosť okolo 1,000 – 2,500 SHU, čo z nich robí papričku vhodnú pre každodenné varenie a pohostenie aj tých, ktorí pokrmy z čili bežne nemusí. Pochádza údajne z mexického regiónu Puebla (podobne ako Poblano papričky, z ktorých po usušení vznikajú Ancho a mulati).

Využitie: V Mexiku sú spolu s Ancho a mulati papričkami súčasťou tzv. "Svätej trojice" miestnej kuchyne. Nájdete ich predovšetkým v "móle" omáčke a enchiladas a v ďalších mexických pokrmoch, ako sú burritos alebo quesadillas. Ideálne vyniknú tiež v krémových omáčkach (najmä v tých podávaných k rybám), v sekané, dusenom hovädzím alebo v kukuričnej polievke. Kľúčovú úlohu hrajú Pasillo papričky v tradičnej mexickej špecialite "Taco Soup", čo je hustá polievka s hovädzím mäsom, fazuľou, chilli a kukuricou, ktorá sa servíruje posypaná čedar a preliata kyslou smotanou. Zajedá sa k nej tortilla chipsy. Pasillo papričky váš prekvapí svojou skvelou chuťou v kombinácii s kačacím mäsom, feniklom, ovocím, cesnakom, medom, jahňacím, mexickým oreganom alebo hubami a morskými plodmi. Skrátka na svoje si prídu milovníci mierne pálivého chilli s podmanivou chuťou v slaných i sladkých jedlách.

pálivosť: cca 1 000 – 2 500 SHU

Zloženie: Pasillo chilli papričky 100%

Krajina pôvodu: Mexico
Celé sušené tmavo zelené čili papričky Pasillo, ktoré majú sladšiu chuť.

Shopping cart

close