Country Life BIO Fazuľa mungo 14 x 500 g

 46,50

BIO Fazuľa mungo je exotická strukovina, ktorá sa používa v tradičnej indickej alebo čínskej kuchyni. Má príjemnú vôňu a lahodnú chuť. Je vynikajúcim zdrojom bielkovín, komplexných sacharidov a vlákniny. Môžete ju využiť ako prílohu k rôznym mäsitým aj bezmäsitým pokrmom. Oceníte ju však aj v polievkach či šalátoch, kde najlepšie vynikne naklíčené mungo.

Porovnať
Kategórií:

Popis

BIO Fazuľa mungo – výživná exotická príloha k rôznym jedlám, ktorá vás očarí vôňou a lahodnou chuťou

BIO Fazuľa mungo patrí podobne ako klasická fazuľa do radu strukovín. Je známa z indickej alebo čínskej kuchyne, no postupne si získava srdcia ľudí po celom svete. Má vysoký podiel bielkovín a vlákniny, ale zároveň nízky obsah tuku. Obsahuje komplexné sacharidy, ktoré sú hlavným zdrojom energie. Môžete si z nej pripraviť vynikajúcu prílohu k rôznym mäsitým aj bezmäsitým jedlám.

Má príjemnú špecifickú vôňu a lahodnú chuť, ktorá jemne pripomína hrášok. Hodí sa do krémovej polievky, ale aj do šalátov, fašírok či rizota. Využiť ju môžete aj na prípravu tradičného indického dhalu a užiť si exotické chute u vás doma. Jej výhodou oproti klasickej fazuli je, že ju nemusíte namáčať niekoľko dlhých hodín, ale stačia len 2 hodiny.

Fazuľa Mungo sa s obľubou klíči a klíčky potom vyšperkujú obsah živín v rôznych zeleninových alebo cestovinových šalátoch, sendvičoch a bagetách. Skvele však dozdobí aj stále populárnejšie ázijské jedlá, ako napríklad pad thai alebo Bún bò Nam Bô. Pestuje sa v Číne, Indii a Thajsku, kde sa používa v kuchyni už tisícky rokov.

Je vynikajúcim zdrojom bielkovín a vlákniny, prospešnej pre naše trávenie. Navyše je bohatá na komplexné sacharidy a má nízky obsah tuku. Spoľahlivo vás zasýti a nabije energiou. Pochádza z ekologického poľnohospodárstva. Jej chuť si zamilujú nielen vegáni, ale aj všetci tí, ktorí radi skúšajú nové kulinárske zážitky.

BIO Fazuľa mungo a jej výhody

  • je exotická strukovina v BIO kvalite
  • je známa z indickej a čínskej kuchyne
  • hodí sa ako vynimajúca príloha k rôznym mäsitým a bezmäsitým jedlám
  • je vynikajúcim zdrojom bielkovín, komplexných sacharidov a vlákniny
  • má špecifickú vôňu a lahodnú chuť
  • je ideálna na klíčenie
  • môžete si z nej pripraviť krémovú polievku, šaláty, fašírky, rizoto a podobne
  • je prospešná pre trávenie
  • pochádza z ekologického poľnohospodárstva
  • je vhodná nielen pre vegánov

Zloženie

BIO Fazuľa mungo.

Návod na prípravu

Fazuľu mungo namočte na 2 hodiny, prepláchnite a varte do mäkka 25 minút.

Tabuľka nutričných hodnôt

Nutričné hodnoty 100 g
Energetická hodnota 1 146 kJ / 274 kcal
Tuky 1,2 g
z toho nasýtené tuky 0,3 g
Sacharidy 42 g
z toho cukry 1,4 g
Bielkoviny 23 g
Vláknina 17 g
Soľ 0,02 g

Upozornenie

Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %. Chráňte pred slnečným žiarením.

Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sójových bôbov, orechov a sezamu.

Shopping cart

close