Rayner & Melasa trstinová 340 g

 3,91

Porovnať
Kategórií:

Popis

Rayner 's Melasa trstinová 340 g

Tipy a recepty na použitie trstinovej melasy:

pečenie – melasa slúži dobre na osladenie pečených dezertov
krémy – aj studené dezerty môžete zladiť melasou
kaša – potom, čo si svoju obľúbenú raňajkách posypete ovocím, orechmi alebo semienkami, zalejte ju navrch ešte melasou
zmrzlina – skúste domácu zmrzlinu zladiť melasou
nápoje – čaj alebo smoothie, melasa bude výborným sladidlom u oboch

Cukrová trstina je vysoká mohutná tráva, ktorá môže mať až 6 metrov. Vo steblách sa nachádza dreň s obsahom cukru okolo 20%. Vyskytuje sa len v tropických oblastiach s bohatou pôdou. Získava sa z nej trstinový cukor a pri jeho výrobe vzniká vedľajší zvyškový produkt, ktorý nazývame melasa. Niekedy býva nazývaná tiež ako "čierne zlato" alebo "čierny zázrak". V severnej Amerike bola ešte ku koncu minulého storočia melasa veľmi obľúbeným sladidlom. Dodnes ju nájdete v mnohých tradičných amerických receptoch na koláče a pudingy.

Zloženie: Melasa z cukrovej trstiny.
Jedná sa o vedľajší produkt z výroby trstinového cukru. Má sirupovitú konzistenciu a výrazne sladkú chuť. Je výbornou náhradou bežných sladidiel a súčasťou amerických tradičných dezertov

Shopping cart

close