The Chilli Doctor Aji Amarillo mash 200 ml

 7,00

Porovnať

Popis

The Chilli Doctor Aji Amarillo mash 200 ml

Papričky Aji Amarillo si zamilujete predovšetkým pre ich netradičný ovocný chuťový profil, ktorý je iný ako u väčšiny druhov. Aji Amarillo majú žiarivú tmavo žltú až oranžovú farbu a vonia po hrozne. Chuť je menej štipľavá a výrazne ovocná s dotykom manga a marakuje.

Rozhodne odporúčame ako ideálnu voľbu pre začiatočníkov, ktorí sa však nechcú ochudobniť o exotický zážitok z objavovania rozmanitých chutí chilli.

Využitie: Tieto peruánskej papričky sa vďaka svojej výraznej kvetinovej a ovocnej vôni hodia do ľahkých letných jedál, zeleninových šalátov alebo pokrmov z koreňovej zeleniny. Skvele dopĺňajú morské plody, ryby alebo rizota. Čerstvé sa používajú na dochutenie ovocnej salsy alebo omáčok. Aj jednoduchému jedlu dodajú prekvapivú a nečakanú chuť.

V Peru sú tradične pridávané do miestnych špecialít, ako je napr. Juhoamerickej rybie ceviche alebo peruánskej dusené hovädzie.

Čo je chilli mash? Čerstvé chilli papričky sa rozdrvia spolu so soľou a nechajú sa fermentovať (kvasiť) po dobu 2-6 mesiacov. Výťažok z kože, semienok a dužiny spoločne poskytne intenzívnu a bohatú chuť. Občas sa pridá ocot kvôli zastaveniu fermentácie, ale inak chilli mashe neobsahujú žiadne iné látky alebo konzervanty. Používa sa na ďalšie spracovanie na výrobu omáčok, salsa, dipov, do jedál, pokrmov a mnoho ďalšieho.

Pálivosť: cca 5 000 – 15 000 SHU

Zloženie: Aji Amarillo chilli papričky, soľ 9-14%, kys. Octová 3%.

Krajina pôvodu: Peru
Tekutý mash zo žltých chilli papričiek Aji Amarillo vám skvele dochutí pokrmy.

Shopping cart

close