The Chilli Doctor Naga Bhut Jolokia mash 100 ml

 6,00

Porovnať

Popis

The Chilli Doctor Naga Bhut Jolokia mash 100 ml

Špicatá hviezda medzi papričkami. Jej pálivosť dosahuje až 1,041,427 SHU. Až do roku 2007 bola po dlhú dobu táto paprička považovaná za najštiplavejších zo všetkých. Bola prvá, ktorá prekročila hranicu 1 milióna SHU a spôsobila tým vo svete poriadny poprask. O päť rokov neskôr bola v Južnej Karolíne skrížený s červenou papričkou Habanero, čím vznikla súčasná držiteľka oficiálneho rekordu v najštiplavejších papričke sveta, vyšľachtená Carolina Reaper s pálivosti raz tak väčšie, než má samotná Bhut Jolokia.

Pokiaľ si na túto intenzívnu pálivú záležitosť trúfnete, už v prvých okamihoch ucítite sviežu ovocnú chuť pripomínajúca zelená jablká a marhule.

Využitie: Bhut Jolokia papričky dodajú dlhotrvajúcu hrejivú iskru najrôznejším omáčkam, chutney, kari pokrmom, pizzi alebo kuraciemu mäsu. Výborne sa hodí na kvasenú zeleninu, takže až budete nabudúce nakladať treba uhorky alebo kapustu, nezabudnite pridať štipku tejto papričky.

Čo je chilli mash Čerstvé chilli papričky sa rozdrvia spolu so soľou a nechajú sa fermentovať (kvasiť) po dobu 2-6 mesiacov. Výťažok z kože, semienok a dužiny spoločne poskytne intenzívnu a bohatú chuť. Občas sa pridá ocot kvôli zastaveniu fermentácie, ale inak chilli mashe neobsahujú žiadne iné látky alebo konzervanty. Používa sa na ďalšie spracovanie na výrobu omáčok, salsa, dipov, do jedál, pokrmov a mnoho ďalšieho.

Pálivosť: cca 1 000 000 SHU

Zloženie: Naga jolokia chilli papričky, soľ 14-17%

Krajina pôvodu: Peru
Chilli mash z čerstvých čili papričiek Naga jolokia známych tiež ako Bhut Jolokia.

Shopping cart

close