Wolfberry Zahusťovadlo Agar 30 g

 1,70

Agar je zdravá a prírodná alternatíva želatíny s vyše 80 % obsahom vlákniny. Získava sa z červených morských rias a je vhodný aj pre vegánov. Agar neobsahuje žiaden cukor, je priehľadný, bez chuti, zápachu a drží tvar aj za vyšších teplôt. Používa sa na ochucovanie, ale aj ako stabilizátor a zahusťovadlo pre cukrárske a pekárske výrobky.

Porovnať

Popis

Agar – zdravá a prírodná náhrada želatíny z červených morských rias s vyše 80 % obsahom vlákniny

Agar je zdravá a prírodná alternatíva želatíny s vyše 80 % obsahom vlákniny, ktorá je vhodná aj pre vegánov. Ide o prírodný polysacharid s vysokou želírovacou schopnosťou, ktorý sa získava z červených morských rias rodov Floridae a Gelidium. Neobsahuje žiaden pridaný cukor, je priehľadný, bez chuti, zápachu, a umožňuje vytvárať aj vysoké vrstvy želé, ktoré pri krájaní skvele držia tvar. V potravinárstve sa používa na ochucovanie, ale aj ako stabilizátor a zahusťovadlo pre cukrárske a pekárske výrobky. Je výborný pre výrobu aspiku, mrazených dezertov, rôznych želé, pudingov, zmrzliny a iných dobrôt.

 

Agar a jeho výhody

  • zdravá a prírodná alternatíva želatíny
  • obsahuje vyše 80 % vlákniny
  • neobsahuje žiaden pridaný cukor
  • je priehľadný, bez chuti a zápachu
  • drží tvar aj za vyšších teplôt
  • slúži ako stabilizátor a zahusťovadlo pre cukrárske a pekárske výrobky
  • je vhodný aj pre vegánov

Zloženie

Agar agar (Gelidium 100%).

Tabuľka nutričných hodnôt

Nutričné hodnoty 100 g
Energetická hodnota 720 kJ / 172 kcal
Tuky 0,1 g
z toho nasýtené tuky 0 g
Sacharidy 0,04 g
z toho cukry 0 g
Vláknina 86 g
Bielkoviny 0,1 g

Upozornenie

Môže obsahovať stopy lepku. Skladujte na chladnom a suchom mieste. Chráňte pred priamym slnečným svetlom a teplom.

Shopping cart

close