Popis
Potrebujete
Základ:
40g roztopené maslo
25g erytritol
120g mandľová múka
Krém:
250g mascarpone
200g erytritol
200g kyslá smotana
1 – 2ks avokádo
šťava z jedného citróna
Postup:
Suroviny na základ zmiešajte a natlačte na dná dezertných misiek.
Zapečte v rúre 12 minút na 170°C.
Mascarpone, erytritol smotanu a citrónovú šťavu zmixujte na jednoliatu zmes, rozdeľte na dve časti.
K jednej primixujte avokádo a nalejte ju do misiek na vychladnutý mandľový základ.
Druhú, bielu zmes navrstvite v miskách na avokádovú.
Môžete dozdobiť citrónovou kôrou a nechajte zachladiť v chladničke, najlepšie cez noc.
Výživové hodnoty | Celá dávka (6 porcií) | 1 porcia |
energia | 2 673 kcal | 446 kcal |
sacharidy (z toho cukry) |
268 g (23 g) | 45 g (4 g) |
tuky | 250 g | 42 g |
bielkoviny | 46 g | 8 g |