Bioharmonie Ryža Arborio BIO 3000 g

 19,60

Porovnať
Kategórií:

Popis

Bioharmonie Ryža Arborio BIO 3000 g

Jej názov pochádza od talianskeho mesta Arborio v údolí rieky Pádu, kde sa hojne pestuje. Má typický guľatý tvar. Pri varení vstrebáva veľké množstvo vody a výborne absorbuje chute ostatných ingrediencií. Po uvarení má veľmi lepivú konzistenciu, na povrchu je mäkká a vláčna vnútri zostáva príjemne pevná (al dente).
Predstavuje základnú surovinu, z ktorej Taliani pripravujú svoje povestné Risotto. Varí sa špeciálnym spôsobom, kedy sa voda či vývar k ryže vopred opražené na masle postupne prilieva a vstrebáva. Tak sa dosiahne správnej štruktúry pokrmu. Na varenie sa tiež používa biele víno, ktoré výslednému pokrmu dodá tú správnu chuť.

Zloženie: ryža Arborio *, * z ekologického poľnohospodárstva

Alergény: Výrobok môže obsahovať stopy sezamu. Obsah gluténu max. 20 mg / kg.

Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25 ° C a relatívnej vlhkosti do 75%

Základná príprava ryža Arborio

Pred použitím sa ryža neprepiera, ako sme zvyknutí. Najprv ju necháme asi 5 minút osmažiť s cibuľkou na masle alebo olivovom oleji vo väčšom hrnci. Počas vyprážania niekoľkokrát dôkladne premiešavame. Ryžu zalejeme trochou vopred pripraveného vývaru alebo bielym vínom a necháme tekutinu vsiaknuť. Vývar, poprípadne víno, sa opakovane dolieva po častiach tak, aby sa vždy takmer všetka tekutina absorbovala či odparila. Akonáhle ryža tekutinu vsiakne, prilejeme ďalšiu časť. Počas varenia ryžu dôkladne premiešavame. Celková doba varenia je asi 20 minút. Správne uvarená ryža je tzv. "Al dente".
Jej názov pochádza od talianskeho mesta Arborio v údolí rieky Pádu, kde sa hojne pestuje.

Shopping cart

close