GRIZLY Alfalfa, rukola, žerucha, pór BIO mix semienok na klíčenie BIO 250 g

 4,72

Porovnať
Kategórií:

Popis

GRIZLY Alfalfa, rukola, žerucha, pór BIO mix semienok na klíčenie BIO 250 g

Administratívne zaradenia: Semená na klíčenie
Zloženie: Alfalfa *, rukola *, žerucha *, pór *
* CZ-BIO-003 produkt ekologického poľnohospodárstva
Krajina pôvodu: Taliansko
Skladovanie: Skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste
Balenie: znovu uzatvárateľné PP obal alebo vákuovania v PP obale (počas prepravy môže dôjsť k rozvakuování, ktoré neovplyvní kvalitu)

Vlastnosti a výhody: Semienka alfalfa, rukoly, žeruchy a póru sú dokonalou zmesou na spoločné klíčenie. Jedná sa o skvelú kombináciu chutí a vyvážného pomeru bielkovín, enzýmov, antioxidantov, vitamínov a minerálnych látok.

Alalfa čiže lucerna je kľúčikom veľmi bohatým na bielkoviny a vitamíny skupiny B, vitamíny A, C, E a zároveň obsahuje nezanedbateľné množstvo fosforu, vápnika, draslíka, horčíka, železa, selénu a zinku. Klíčky rukoly čiže rokety majú charakteristickú pikantnú chuť. Sú veľmi výživné a bohaté na vitamíny (A, C, F, B), minerálne látky (zinok, vápnik, fosfor, železo, meď, draslík, horčík), antioxidanty, vlákninu a omega-3 mastné kyseliny. Klíčky žeruchy majú ľahko štipľavú chuť a sú skvelým zdrojom vitamínov A, C a K. Tiež v nich nájdeme značné množstvo železa, vápnika a karotenoidov. Klíčky póru sú význačné svojou sladkastou cibulovou chuťou, rovnako ako svoju bohatosťou na vitamíny A, B, C, E, vápnik, horčík a chlorofyl.

Biopotraviny vždy prechádza systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.

Klíčením v semienkach aktivujeme enzýmy, vďaka ktorým sú klíčky ľahko stráviteľné. V zrnách navyše počas procesu klíčenia rastie množstvo esenciálnych aminokyselín a mnohonásobne stúpa obsah vitamínov a minerálnych látok.

Použitie: Naklíčené semienka lucerny, rukoly, žeruchy a póru môžete pridávať do šalátov, cestovín, vychladnutých polievok, na namazané pečivo alebo pri príprave zeleninových smoothie.

Návod na prípravu: Semienka po dobu 8-12 hodín namáčajte vo vode (najlepšie filtrovanej bez chlóru). V klíčiace nádobe nechajte semienka klíčiť 4-6 dní. Počas klíčenia semienka 2-3 x denne preplachujte. Plne naklíčené semienka pripravená na konzumáciu meria 2,5-5 cm. Ideálna teplota pre celý proces je 20 ° C.

Fotografia je len ilustračné, v najbližšej dobe ju nahradíme reálnu.
Ľahko pikantné kombinácia štyroch semienok na spoločné klíčenie vás očarí ako chuťou, tak bohatosťou živín.

Shopping cart

close