Grizly Hrach žltý lúpaný polený 1000 g

 1,59

Porovnať
Kategórií:

Popis

Grizly Hrach žltý lúpaný polený 1000 g

Administratívne zaradenie: strukovinami
Zloženie: 100% Hrach žltý lúpaný polený
Krajina pôvodu: Česko, Slovensko
Skladovanie: Skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste.
Balenie: znovu uzatvárateľné PP obal alebo vákuovania v PP obale (počas prepravy môže dôjsť k rozvakuování, ktoré neovplyvní kvalitu)

Vlastnosti a výhody: Plody bôbovitej rastliny hrachu siateho sú struky, ktoré obsahujú žltá alebo zelená semená. Nezrelé hrášky či celé struky sa používajú ako zelenina (hrášok), zrelé semená (hrach) sa radí do strukovín. Medzi žltým a zeleným hrachom nie je veľký chuťový rozdiel. Sú podobné aj v zložení. Vďaka obsahu minerálnych látok, hlavne draslíka a fosforu, karoténov a vitamínov skupiny B a C, má hrach veľmi pozitívny vplyv na naše zdravie a to ako fyzické, tak i mentálne. Radí sa k významným antioxidantom, a tak chráni našu imunitu, a navyše pomáha proti stresu a zažívacím ťažkostiam.

Použitie: Ďalšou výhodou lúpaného a polovičky hrachu je rýchla a jednoduchá príprava, pretože ho už netreba namáčať. Stačí len povariť po dobu 40 minút. Najznámejší je typická hrachová polievka či kaša. Hrach však môžete pridať do polievok s ďalšími strukovinami alebo použiť na prípravu rôznych nátierok. Poslúži aj ako zdravá príloha. Existuje celý rad receptov napríklad na hrachové bramboráčky, lievance, dokonca aj hrachový hummus. Výborne sa hodí v kombinácii s obilninami, ktoré pomáhajú strukovinám ešte lepšie využiť rastlinú bielkovinu. Okrem krúp, hrach výborne chutí aj s ryžou, quinoa alebo pšenom.

Viac informácií o strukovinách a ich vlastnostiach si môžete prečítať v našom medveďom blogu. Zaujímavé recepty a nápady tiež nájdete v našom magazíne.
Hrach je skvelým zdrojom vlákniny a rastlinnej bielkoviny. Vyniká jednoduchou a rýchlou prípravou a jemnou chuťou. Navyše sa hojne pestuje na našom území, a tak by nemal chýbať v žiadnej slovenskej kuchyni.

Shopping cart

close