GRIZLY Zmes jadier orechov 500 g

 8,89

Porovnať
Kategórií:

Popis

GRIZLY Zmes jadier orechov 500 g​

Administratívne zaradenie: Suché škrupinové plody – naturálne, v rôznom pomere
Zloženie: Mandle jadra natural 25%, lieskové oriešky 21%, mandle jadra lúpané 21%, jadrá kešu orechov 21%, jadrá para orechov 7%, jadrá pekanových orechov 5%.
Upozornenie: Môže obsahovať arašidy, iné orechy, sezam, SO2.
Skladovanie: Skladujte v suchu a chlade. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Krajina pôvodu: Vyrobené v ČR
Balenie: Tubus viz. foto

Zmesi orieškov si sami vyrábame priebežne v malých šaržiach tak, aby Vám suroviny prišli v čo najčerstvejšie podobe. Dávame si veľmi záležať na kvalite a do zmesí pridávame iba oriešky, ktoré balíme aj samostatne ako exkluzívny produkt. Orechovú zmes môžete maškrtiť len tak samotnú, pridať ju do ranného müsli či kašičky alebo použiť na pečenie a varenie. Pridaním Vášho obľúbeného druhu sušeného ovocia si zo zmesi orieškov môžete vytvoriť Vašu osobné zmes orechov a ovocia na cesty, do práce alebo na mls.

Kešu orechy (India) sú výborným zdrojom bielkovín. Bystrý zrak, hebká pleť a zdravá sliznica budú vašou pýchou, ak si pravidelne doprajete oriešky kešu . Kešu orechy sú obľúbené u priaznivcov zdravej výživy pre svoj obsah blahodárnych látok. Tými najvýraznejšími sú horčík, nenasýtené mastné kyseliny, ktoré znižujú hladinu cholesterolu v krvi, ďalšie minerály (železo, zinok) a vitamíny A, B1 a E. Pravidelný prísun horčíka znižuje riziko vzniku kardiovaskulárnych ochorení a pozitívne ovplyvňuje imunitu. Upozornenie, vždy si kupujte nesolené a nepražené – to sú tie zdravé kešu.

Lieskové oriešky (Gruzínsko) sú veľmi známy a obľúbený druh orechov v Európe, predovšetkým u detí. Sú výborné, ľahko nasladlé a plné hodnotných živín. Sú lúpané za studena a nie sú nijako inak tepelne spracované, teda si uchovávajú komplexné a vyvážený pomer všetkých užitočných látok, ako sú vitamíny skupiny B, vitamín E, horčík, fosfor a ďalšie. Dodávajú telu potrebnú energiu, sú teda veľmi obľúbené napr. U športovcov.

Mandle lúpané i nelúpané (USA, Španielsko) sú známe orechy, ale mnoho ľudí nepozná ich plný potenciál. Mandle sú prospešné nielen nášmu maškrtnému jazýčku, ale aj nášmu zdraviu. Mandle sa vyznačujú vysokým obsahom bielkovín (15 -30%) a nenasýtenými mastnými kyselinami (40 – 50%). Nájdete tu tiež veľa vlákniny, vitamínu B1, B2, B3, B6 a E. Sú tiež bohatým zdrojom vápnika, horčíka, draslíka, zinku, fosforu, selén, železa a mangánu. Obsahujú tiež glykozidy (amygdalín, prunasin), ktoré v tele pôsobia protizápalovo.

Para orechy (Bolívia) rastú výhradne v Amazonskom pralese, kde sú veľmi cenené ako pre svoju lahodnú chuť, tak pre svoju výživnú hodnotu. Rastú na jedných z najvyšších stromov pralesa (až 50 metrov) v plodoch podobných kokosovému orecha. Taký plod má v sebe 10 – 25 semien chránených hrubú škrupinou, v ktorej sa ešte len ukladá jedlá časť.

 

Premýšľate, ktoré orechy kúpiť? Vyskúšajte ich viac naraz! Zmes jadier mandlí, kešu, para a lískáčů je výborná voľba.

Shopping cart

close