Keto falošné Mac&cheese

Porovnať
Kategórií:

Popis

Suroviny
750 g karfiol
10 g maslo
1 PL múka ľanová (alebo tekvicová)
1 ČL pretlačený cesnak
1 ČL cesnak granulovaný
1 ČL oregano
1 ČL paprika kajenská mletá
korenie čierne mleté
soľ
300 ml smotana (šľahačková, alebo na varenie)
150 g cheddar
1 ks cibuľka jarná

Postup:

  1. Karfiol rozoberte na drobné ružičky, rozložte na plech na pečenie
  2. Posypte sušeným cesnakom, soľou a čiernym korením, dajte piecť na cca 180 – 200 °C, 20 – 30 minút – tak aby okraje začali hnednúť.
  3. V panvici roztopte maslo a na mierne slabom plameni za stáleho miešania na ňom opražte múku spolu s prelisovaným cesnakom. Po minúte pridajte granulovaný cesnak, oregano, kajenskú papriku a soľ s korením podľa chuti.
  4. Premiešajte a po ďalšej minúte začnite pomaly a za stáleho miešania prilievať mlieko.
  5. Miešajte, až kým hmota nezačne hustnúť a nezmiznú všetky hrudky.
  6. Nastrúhajte cheddar a dve tretiny z neho pridajte do panvice.
  7. Upečený karfiol vmiešajte do zmesi v panvici
  8. Piecť môžete všetko spolu, ja som si to rozdelila do troch zapekacích misiek. Každopádne, vrch posypte zvyšným nastrúhaným cheddarom.
  9. Dajte zapekať do rozohriatej rúry pri 200 °C na 15 minút.
  10. Podávajte posypané jarnou cibuľkou.

Nutričné údaje na jednu z troch porcií:

  • Kalórie: približne 389 kcal
  • Bielkoviny: približne 13,8 g
  • Tuky: približne 33,4 g
  • Sacharidy: približne 10,8 g
  • Vláknina: približne 3,6 g

Ďalšie informácie

1 Druh keto jedla

1 Iné ingrediencie

1 Mäsové výrobky

1 Mliečne produkty

, ,

1 Odkaz na web

1 Príprava

,

1 Sacharidy na porciu

1 Špeciálne múky

,

1 Uskladnenie

1 Vajíčka

1 Základné mäso

1 Zelenina

, ,

1 Základný tuk

Maslo

Shopping cart

close