Chlieb z mandľovej múky

Potrebujete:

– 8 vajec
– 200 g mandľovej múky
– 80 g oleja podľa vlastného výberu
– 1 kávová lyžička prášku do pečiva
– štipka soli
– ¼ kávovej lyžičky “cream of tartar”*

Postup:

– Predhrejte rúru na 190°C
– 6 vajec rozdeľte na žĺtka a bielka do dvoch misiek
– Do misky so žĺtkami pridajte dve celé vajíčka, olej a vyšľahajte
– Pridajte mandľovú múku, prášok do pečiva, štipku soli a dobre zmiešajte a odložte na bok
– Do vaječných bielkov pridajte tartar* a vyšľaháme sneh
– Sneh postupne vmiešame do vajíčkovej zmesy
– Na dno formy položíme papier na pečenie a nalejeme zmes
– Pečieme asi 40 minút do zlata
– Krájame až po vychladnutí

Zdroj: www.tasty.co

 

Výživové hodnoty Celá dávka (20 ks) 1 kus
energia 7 571 kJ 379 kJ
cukry 45 g 2 g
tuky 228 g 11 g
bielkoviny 100 g 5 g

 

*Cream of Tartar je vínny kameň. Vlastnosťami a účinkami veľmi podobný kypriacemu prášku, len neobsahuje fosfáty, ktoré môžu byť pri nadmernej konzumácii škodlivé. Z receptu ho môžete úplne nevynechať, ale nahradiť kypriacim práškom. Alebo ak chcete dodržiavať recept do bodky, vínny kameň má e-shop Babičkina záhrada i PreZdravie. Vraj ho dostať aj v DM drogérii a predajniach zdravej výživy – to neviem určite, ja nakupujem v e-shopoch.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Shopping cart

close