Potrebujete:
- 50 g oleja
- 10 g múky
- 450 g mrazené struky žltej fazuľky
- 500 ml smotana na varenie 10%
- soľ, kôpor
Postup:
- Do hrnca dajte vodu, soľ a priveďte do varu
- Pridajte fazuľku a nechajte vrieť cca 10 minut
- V druhom hrnci na oleji popražte muku
- Do zápražky pridajte troska vody z fazuľky, poriadne premiešajte a prilejte k fazuľke
- Pridajte smotanu, kôpor, podľa chuti soľ
- Nechajte zovrieť a keď prívarok zhustne, vypnite.
Vzniknú tri solídne veľké porcie, možno vám bude stačiť rozdeliť aj na štyri.
Výživové hodnoty | Celá dávka (3 porcie) | 1 porcia |
energia | 3 512 kJ | 1 171 kJ |
cukry | 51 g | 17 g |
tuky | 236 g | 79 g |
bielkoviny | 28 g | 10 g |