Tekvicový prívarok



Potrebujeme:

– 50 g cibule nakrájanej na kocky
– 750 g olúpanej tekvice zbavenej jadierok
– 10 g oleja (ja používam kokosový)
– soľ, kôpor
– 180 ml smotana na varenie

Postup:

– Na kocky nakrájanú cibuľu opražíme na oleji
– Olúpanú tekvicu zbavenú jadierok nastrúhame na strúhadle na hrubo a pridáme do hrnca k cibuli
– Dusíme, až kým sa nestratí väčšina vody – cca 20 – 30 minút
– Pridáme soľ a kôpor
– Prilejeme smotanu (v pôvodnom recepte má byť aj lyžica múky, ale to ja v rámci low-carb diéty vynechávam)
– Chvíľu povaríme
– Na záver môžete pridať lyžicu masla, prívarok bude jemnejší
– K prívarku môžete priložiť akýkoľvek druh mäsa alebo aj vajíčko na tvrdo, či volské oko

 

Výživové hodnoty Celá dávka (4 porcie) 1 porcia
Energia 1 969 kJ 492 kJ
Cukry 57 g 14 g
Tuky 28 g 7 g
Bielkoviny 14 g 4 g

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

%d blogerom sa páči toto: