Potrebujeme:
– 50 g cibule nakrájanej na kocky
– 750 g olúpanej tekvice zbavenej jadierok
– 10 g oleja (ja používam kokosový)
– soľ, kôpor
– 180 ml smotana na varenie
Postup:
– Na kocky nakrájanú cibuľu opražíme na oleji
– Olúpanú tekvicu zbavenú jadierok nastrúhame na strúhadle na hrubo a pridáme do hrnca k cibuli
– Dusíme, až kým sa nestratí väčšina vody – cca 20 – 30 minút
– Pridáme soľ a kôpor
– Prilejeme smotanu (v pôvodnom recepte má byť aj lyžica múky, ale to ja v rámci low-carb diéty vynechávam)
– Chvíľu povaríme
– Na záver môžete pridať lyžicu masla, prívarok bude jemnejší
– K prívarku môžete priložiť akýkoľvek druh mäsa alebo aj vajíčko na tvrdo, či volské oko
Výživové hodnoty | Celá dávka (4 porcie) | 1 porcia |
Energia | 1 969 kJ | 492 kJ |
Cukry | 57 g | 14 g |
Tuky | 28 g | 7 g |
Bielkoviny | 14 g | 4 g |