Potrebujete:
- 1 stredne veľký baklažán (ja som dala 480g)
- 1 väčšia cuketa (ja som dala 300g)
- 4 paradajky (420 g)
- 1 žltá paprika (180 g)
- 400 g lúpané paradajky krájané (plechovka)
- 20 g oleja
- 1 väčšia cibuľa (100 g)
- tymián, rozmarín, bazalka
- 2 – 3 strúčiky cesnaku (10 g)
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup:
- Baklažány a cukety nakrájajte na tenké kolieska. Posoľte a nechajte odležať.
- Rúru si zapnite na 200 stupňov Celzia.
- Papriku a cibuľu nakrájajte na kocky, cesnak na drobno.
- Na rozpálenom oleji orestujte cibuľu, pridajte papriku a neskôr lúpané paradajky so šťavou. Premiešajte a nechajte dusiť asi 15 minút.
- Pridajte tymián, rozmarín, bazalku, na jemno nakrájaný cesnak, soľ, mleté čierne korenie, premiešajte a duste za občasného premiešania odokryté ešte aspoň 20 minút. Zmes by nemala byť príliš riedka.
- Na tenké kolieska si nakrájajte aj paradajky.
- Cuketu a baklažán servítkou osušte od prebytočnej vody.
- Zapekaciu misu vymastite olejom (ja som použila 4 IKEA misky).
- Vlejte do nej hotovú omáčku, podľa chuti môžete pridať soľ a korenie.

- Na vrch začnite vrstviť baklažán, cuketu a paradajku. Mali by ste ich striedať, výsledok bude pekne vyzerať.
- Na záver polejte olivovým olejom, v ktorom rozmiešate tymián a rozmarín.

- Zapekajte približne hodinu.
- Podávajte s čerstvou bagetou, maďarským chlebíkom, alebo aj samotné.
Ja som jednu misku hneď zjedla a hoci som od toho jedla veľa nečakala, bolo to fajn. Ale myslím si, že ľudí, ktorí neznášajú lečo, asi tie dodatočné chute neočaria dostatočne. Moje ostatné tri misky putovali do mrazáka a určite to budem robiť častejšie.
Výživové hodnoty | Celá dávka (4 porcie) | 1 porcia |
energia | 2716 kJ | 679 kJ |
cukry | 78g | 19g |
tuky | 26g | 7g |
bielkoviny | 20g | 5g |