Ratatouille


Potrebujete:

  • 1 stredne veľký baklažán (ja som dala 480g)
  • 1 väčšia cuketa (ja som dala 300g)
  • 4 paradajky (420 g)
  • 1 žltá paprika (180 g)
  • 400 g lúpané paradajky krájané (plechovka)
  • 20 g oleja
  • 1 väčšia cibuľa (100 g)
  • tymián, rozmarín, bazalka
  • 2 – 3 strúčiky cesnaku (10 g)
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup:

  • Baklažány a cukety nakrájajte na tenké kolieska. Posoľte a nechajte odležať.
  • Rúru si zapnite na 200 stupňov Celzia.
  • Papriku a cibuľu nakrájajte na kocky, cesnak na drobno.
  • Na rozpálenom oleji orestujte cibuľu, pridajte papriku a neskôr lúpané paradajky so šťavou. Premiešajte a nechajte dusiť asi 15 minút.
  • Pridajte tymián, rozmarín, bazalku, na jemno nakrájaný cesnak, soľ, mleté čierne korenie, premiešajte a duste za občasného premiešania odokryté ešte aspoň 20 minút. Zmes by nemala byť príliš riedka.
  • Na tenké kolieska si nakrájajte aj paradajky.
  • Cuketu a baklažán servítkou osušte od prebytočnej vody.
  • Zapekaciu misu vymastite olejom (ja som použila 4 IKEA misky).
  • Vlejte do nej hotovú omáčku, podľa chuti môžete pridať soľ a korenie.
Ratatouille
Ratatouille
  • Na vrch začnite vrstviť baklažán, cuketu a paradajku. Mali by ste ich striedať, výsledok bude pekne vyzerať.
  • Na záver polejte olivovým olejom, v ktorom rozmiešate tymián a rozmarín.
Ratatouille
Ratatouille
  • Zapekajte približne hodinu.
  • Podávajte s čerstvou bagetou, maďarským chlebíkom, alebo aj samotné.

Ja som jednu misku hneď zjedla a hoci som od toho jedla veľa nečakala, bolo to fajn. Ale myslím si, že ľudí, ktorí neznášajú lečo, asi tie dodatočné chute neočaria dostatočne. Moje ostatné tri misky putovali do mrazáka a určite to budem robiť častejšie.


Výživové hodnoty

Celá dávka (4 porcie)

1 porcia

energia
2716 kJ679 kJ

cukry
78g19g

tuky
26g7g

bielkoviny
20g5g

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Shopping cart

close